Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Μαϊ 24, 2022

Μια βουτιά στον μαγικό κόσμο των «Βατράχων»

Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη ενέπνευσαν τη Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου - Λυκείου Κ.Ψ., η οποία εκπροσώπησε το Σχολείο μας στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης (3-11 Μαΐου 2022).

Οι μαθητές μας «ξεδίπλωσαν» το ταλέντο τους στην υποκριτική  και απέδωσαν με σεβασμό ένα κείμενο που θίγει δύσκολα ζητήματα, όπως είναι η υπενθύμιση του εφήμερου της ζωής και της τέχνης, αλλά και η σημασία της ποίησης ως υλικού κοινωνικής συνοχής σε μια εποχή πνευματικής κρίσης.

Η δράση ξεκινάει από τον Πάνω Κόσμο και καταλήγει στον Άδη, οι ήρωες είναι θεοί, ημίθεοι και θνητοί, ποιητές και δούλοι, ενώ οι βάτραχοι συνομιλούν με τους ανθρώπους και τα λόγια των ποιητών μπαίνουν στο ζύγι.

Με γνώμονα το αλάνθαστο ένστικτο και τη μεθοδική προετοιμασία κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών διέθεταν ανεπιτήδευτη αμεσότητα και εξωστρέφεια, σε απόλυτη συνάρτηση με την επίγνωση της ιδιαιτερότητας του χώρου.

Κόντρα στην κρίση που απειλεί τον τομέα του πολιτισμού, η γενναία αντιμετώπιση των μαθητών - ηθοποιών μας λειτουργεί ως αντίδοτο και δίνει μια ελπίδα σε όλους εμάς που θέλουμε να βλέπουμε το αρχαίο δράμα να αναβιώνει στη σκηνή από εφήβους. Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι η ενασχόληση με το αρχαίο δράμα δεν προσφέρει μόνο ψυχαγωγία, αλλά και εκπαίδευση‧ γιατί, μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα νεαρά παιδιά μαθαίνουν να συνυπάρχουν, να είναι συνεπή και να δοκιμάζουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο.

Υπεύθυνοι καθηγητές - εμψυχωτές της Θεατρικής Ομάδας

Χρήστος Γαλίτης

Βασιλική Καρκαντζού

Επιστροφή