Πιστοποίηση του Κολλεγίου Αθηνών ως Unified Champion School από τα Special Olympics

Ιουν 28, 2021

Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη τελετή απονομής πιστοποίησης του Κολλεγίου Αθηνών ως Σχολείου-Πρωταθλητή Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Champion School) από τα Special Olympics Hellas.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας, η Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas Άρτεμις Βασιλικοπούλου και η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» Αλεξάνδρα Βουγιούκα απένειμαν πιστοποιήσεις στους Διευθυντές των Γυμνασίων, των Λυκείων και του International Baccalaureate του Σχολείου για τη συμμετοχή των μαθητών στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου κ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης και η συνεργάτιδα κ. Ελένη Πασαλίδου. Εκ μέρους του Σχολείου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής/President Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης ’75 και ο Γενικός Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ κ. Χρήστος Παπανικολάου.


Εν συνεχεία, μίλησε ο κ. Κοδέλλας και αντιφώνησε ο κ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

 

Απονομή στον Διευθυντή Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρίστο Κωνσταντόπουλο

Απονομή στον Διευθυντή Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Παναγιώτη Γιαννουλάτο



Απονομή στη Διευθύντρια Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Νικολέτα Κανελλή


Απονομή στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών κ. Βασιλική Μουμτζή


Απονομή στην IB Programmes Director κ. Ελένη Βασιλείου


Ο Διασχολικός Προϊστάμενος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Βασίλης Μόσχος παραλαμβάνει αναμνηστική μπάλα των Special Olympics από τον Πρόεδρο κ. Κοδέλλα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» (Play Unified. Learn Unified) έχει ως στόχο τη μετατροπή, όσο το δυνατόν, περισσότερων σχολείων της Ελλάδος σε κοινότητες αποδοχής και ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία. Το Κολλέγιο είναι από τα πρώτα εκ των 99 πιστοποιημένων Σχολείων Ενταξιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα και των 17 Unified Champion Schools.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα Special Olympics Hellas, το Κολλέγιο συνδιοργανώνει κάθε χρόνο την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Basketball, στην οποία συμμετέχουν μαθητές του και αθλητές των Special Olympics. Παράλληλα, μαθητές του Σχολείου συμμετέχουν με δράσεις στο Πρόγραμμα Νεαρών Ηγετών των Special Olympics Hellas, έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεαρών Ηγετών και στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Special Olympics International.


Επίσης, το σχολικό έτος 2020-2021, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας διασχολικά οργάνωσε την πολιτιστική ενταξιακή δράση «Ζωγραφίζουμε - Συνυπάρχουμε», στην οποία συμμετείχαν μαθητές από όλες τις σχολικές βαθμίδες του Κολλεγίου, που δημιούργησαν ζωγραφιές με θέμα την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή διαδικτυακού συνεδρίου στις 21 Απριλίου με τίτλο: «Κολλέγιο Αθηνών-Special Olympics, Συνύπαρξη-Διαφορετικότητα».

Επιστροφή