Συμμετοχή μαθητών του Ομίλου UNESCO Γυμνασίου Κολλεγίου Aθηνών στο 6ο Μαθητικό Συμπόσιο των Γυμνασίων Αττικής της UNESCO ASPnet

Μαϊ 20, 2021

Mαθητές του Ομίλου Unesco του Γυμνασίου Κολλεγίου Aθηνών συμμετείχαν με επιτυχία στο 6ο Μαθητικό Συμπόσιο των Γυμνασίων Αττικής της UNESCO ASPnet με θέμα «Η Ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης». Το Συμπόσιο διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Γυμνάσιο της Λεοντείου Σχολής που το φιλοξένησε την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια ψηφιακή αφήγηση με θέμα τις θετικές και αρνητικές συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης και να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας με μαθητές από άλλα σχολεία όπου συζήτησαν και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το επίκαιρο αυτό θέμα. Επίσης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, δόθηκε στους μαθητές μας η ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακή ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη σχέση της με την ηθική, την οποία διοργάνωσε η Λεόντειος Σχολή, με διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την ανταπόκρισή τους στις εργασίες και των δύο εκδηλώσεων!

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τη μαθήτρια Μαρία Ψαρράκη (β8) για την τεχνική επιμέλεια του βίντεο που ακολουθεί, καθώς και σε όλους τους μαθητές του Ομίλου Unesco για τη συμμετοχή τους: Μαριτίνα Αγοράνου (β1), Στέλιο Αντωνιάδη (β1), Ηλιάνα Βόρρη (β1), Άννα Καρβελά (γ4), Βασιλική Μαραγκού (γ5), Ευάγγελο Τσαπρούνη (β8), Μαρία Χατζηγάκη (β8), Αφροδίτη Χρυσοχοϊδη (β8).

Επιστροφή