Αφιέρωμα στον Φιλελληνισμό, Εκδήλωση μαθητών του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών

Απρ 19, 2021
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, η γ΄ γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών παρακολούθησε διαδικτυακά την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, αφιέρωμα στο κίνημα του Φιλελληνισμού, που προετοίμασαν δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων του Σχολείου κ. Λ. Ζήση, κ. Α. Σταθούλια και κ. Αιμ. Στριπέλη ενώ πολύτιμη στάθηκε η συμβολή της κ. Α. Παπαζόγλου, υπεύθυνης των Βιβλιοθηκών του Κολλεγίου. 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η προβολή του βίντεο με τις εργασίες των τελειοφοίτων μας, πάνω σε ποικιλία ιστορικών τεκμηρίων περί φιλελληνισμού. Στη συνέχεια οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Γ. Γκέκου, συγγραφέα του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίου «Η Επιστροφή», που αναφέρεται στην οδύσσεια των επιζησάντων του στρατού του Αλ. Υψηλάντη και στη συνδρομή του ελβετικού φιλελληνικού κινήματος.

Η εκδήλωση αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής εκ μέρους των μαθητών μας στο κορυφαίο εθνικό γεγονός που εορτάζεται φέτος. 

 

Επιστροφή