Ομιλία του Δρ. Αλέξη Μορντώ σε γονείς μαθητών του Κολλεγίου

Ομιλία του Δρ. Αλέξη Μορντώ σε γονείς μαθητών του Κολλεγίου

Απρ 9, 2021

Τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά ομιλία του Κλινικού Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτή Δρ. Αλέξη Μορντώ προς τους γονείς μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με θέμα: «Σεξουαλική Παρενόχληση & Κακοποίηση στην Εφηβική Ηλικία - Πρόληψη & Αντιμετώπιση».

Ο Δρ. Μορντώ μίλησε στους γονείς για το ευαίσθητο αυτό θέμα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματά τους.

Την ομιλία προλόγισε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου, οι οποίοι μίλησαν για τον ρόλο του Σχολείου στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με το Ψυχοπαιδαγωγικό Τμήμα του Κολλεγίου.

Λίγα Λόγια για τον Δρ. Αλέξη Μορντώ

Είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του University of Denver και κάτοχος μεταδιδακτορικού διπλώματος Κλινικής Ψυχολογίας παιδιών και εφήβων του McLean Hospital Harvard Medical School. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, ζευγάρια και οικογένειες και έχει στενή συνεργασία με σχολεία και ομάδες γονέων. Επίσης, οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ψυχοθεραπευτές στη σχεσιακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Επιστροφή