Τα Νέα μας

Πρόκριση Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στον Τελικό του Διαγωνισμού «Κοινωνικής Καινοτομίας-Social Innovation Relay (SIR)»

Απρ 9, 2024

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού προκρίθηκε στον  Τελικό του Διαγωνισμού «Κοινωνικής Καινοτομίας-Social Innovation Relay(SIR)» του Junior Achievement Greece με την κοινωνική επιχείρηση BrewCrafts.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις  19 Απριλίου 2024 διαδικτυακά. Στον Τελικό συμμετέχουν 10 ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας. Την ομάδα του Ομίλου θα εκπροσωπήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου: Παρθένης Γεώργιος (Β΄Λυκείου), Στεργίου Ευγενία (Α΄Λυκείου), Τσιφλικιώτης Νικόλαος (Β΄Λυκείου) και Καμούδη Μαριλένα (IB DP Y2).

Σκοπός της κοινωνικής επιχείρησης BrewCrafts είναι η μείωση του food waste και ειδικότερα η αξιοποίηση των υποπροϊόντων που προκύπτουν από την επεξεργασία των σιτηρών κατά την παραγωγή μπύρας. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές δημιούργησαν μπισκότα βασισμένα στο Brewers’ Spent Grain (BSG), το βασικό υποπροϊόν της διαδικασίας παρασκευής μπύρας. Η πρώτη ύλη που προκύπτει και καταλήγει τις περισσότερες φορές είτε σε χωματερές είτε ως ζωοτροφή, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την superfood ως προσθήκη στα συμβατικά αλευρώδη είδη.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη πρόκρισή της και στους καθηγητές – συμβούλους του Ομίλου, κ. Αθανάσιο Καραμήτσα, κ. Ελένη Μαρκοπούλου και κ. Παναγιώτη Στατήρη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Τελικό!

Επιστροφή