Τα Νέα μας

Το Περιοδικό «Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ» της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών συναντά τη Μαρία Καλιαμπού (Yale University) και τον Θάνο Νταβέλη (HALC)

Δεκ 15, 2023

Στο πλαίσιο των δράσεων για την προετοιμασία της έκδοσης του Περιοδικού «Ο Αθηναίος» της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, η Συντακτική Ομάδα του περιοδικού παρακολούθησε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Λέσχη του ΣΑΚΑ.

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, η κ. Μαρία Καλιαμπού, Senior Lector στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, μίλησε στη Συντακτική Ομάδα για την πορεία των κλασικών και νεοελληνικών σπουδών τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, ανέλυσε το ενδιαφέρον των Αμερικανών φοιτητών της αλλά και των Ομογενών μας για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και εξήγησε τη σχέση της Κλασικής Ελληνικής Λογοτεχνίας και της Λαογραφίας με άλλες επιστήμες, όπως η Ιατρική, το Θέατρο και η Νομική. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και στη συνέχεια σύντομη ξενάγηση στο Μπενάκειο Διδακτήριο, στη Βιβλιοθήκη και στο Θέατρο του Σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Καλιαμπού έδωσε στους μαθητές σημαντικές συμβουλές για την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση.

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Θάνος Νταβέλης, Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων στο Hellenic American Leadership Council (HALC), μίλησε στη Συντακτική Ομάδα για τις πολυάριθμες Ελληνικές Κοινότητες της Αμερικής, αναλύοντας διεξοδικά τον σημαντικότατο ρόλο της Ομογένειας στην προώθηση της Ελλάδας και των ελληνικών θέσεων στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα, μίλησε για τους θεμελιώδεις στόχους του Hellenic American Leadership Council αλλά και για την άκρως επιτυχή δημιουργία και ευρεία απήχηση του Greek Current Podcast. Ο κ. Νταβέλης ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στις στενές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ τόσο σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Την παρουσίαση αυτή παρακολούθησαν και οι μαθητές των τμημάτων Γ6 και Γ7.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εξαιρετικούς ομιλητές για την κατατοπιστική τους ομιλία και συζήτηση με την Συντακτική Ομάδα του περιοδικού μας!  

Επιστροφή