Τα Νέα μας

Ομιλία του Μάρκου Βερέμη '91 σε μαθητές Λυκείου

Μαρ 29, 2023

Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, o απόφοιτος Μάρκος Βερέμης ’91, Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Upstream, μίλησε σε μαθητές της Α’ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Μαθητές και Απόφοιτοι συζητούν», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας.

Ο Μάρκος Βερέμης μοιράσθηκε με τα παιδιά εμπειρίες από τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο που καθόρισαν τη μετέπειτα πορεία του, τους έδωσε συμβουλές για τα επόμενα βήματά τους και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις.

Τον προλόγισε ο Διευθυντής/President Καθηγητής Κώστας Συνολάκης '75.

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Βερέμη

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1991. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MPhil) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Από το 1996 έχει αναλάβει τον ρόλο του marketing strategist στους Ομίλους Omnicom, WPP και IPG αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας εταιρειών όπως οι Nestlé, SmithKline Beecham, Johnson & Johnson και Sony Electronics.

Το 2002 συνίδρυσε την Upstream, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα του εμπορίου κινητής τηλεφωνίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 45 αγορές. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Upstream και σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ενώ είναι και εταίρος στην BigPi Venture Capital.

Είναι επίσης επενδυτής και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως οι Persado, Workable, Softone, Hellas Direct και Softomotive (η οποία εξαγοράσθηκε από τη Microsoft). Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων της Ελλάδας Junior Achievement Greece), Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE), της Endeavour και της DiaNEOsis. Το 2013 έλαβε το βραβείο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» της EY.

Επιστροφή