Την ημέρα των γραπτών Εισαγωγικών Εξετάσεων (Σάββατο, 14 Μαΐου 2022) στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

1. Για την άφιξη στο campus

Η είσοδος των υποψηφίων στο campus θα γίνει από την Κεντρική Πύλη (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό), μεταξύ 8:00-8:30, με σκοπό στις 9:00 να ξεκινήσουν οι εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν περίπου στις 13:30. Τα οχήματα των γονέων θα εισέρχονται και θα σταθμεύουν εντός των χώρων στάθμευσης του Κολλεγίου, όπου θα αποβιβάζονται τα παιδιά.

Οι γονείς των υποψηφίων, μετά την αποβίβασή τους, μπορούν να περιμένουν στην καντίνα, που βρίσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Campus.

2. Για την εξέταση

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους :

  • τυπωμένο το «Δελτίο Υποψηφίου Μαθητή», το οποίο έχει σταλεί από το Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών ηλεκτρονικά στους γονείς.
  • μόνο δύο στυλό διαρκείας χρώματος μπλε

Μεταξύ των εξετάσεων στα τρία μαθήματα, θα μεσολαβήσουν διαλείμματα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προσφερθούν στους εξεταζόμενους σάντουιτς, χυμός πορτοκάλι, νερό, σε ατομικές συσκευασίες.

Οι υποψήφιοι μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες διαγνωσμένες από κρατικό φορέα, δικαιούνται 20% επιπλέον χρόνο στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Κολλεγίου Αθηνών. Όλα τα σχετικά έγγραφα (αξιολογική έκθεση – γνωμάτευση Κρατικού Φορέα) πρέπει να αποσταλούν στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών άμεσα ([email protected]), πριν από τις εξετάσεις, έως και την 12η Μαΐου 2022.

Μέτρα για την πανδημία

Το Κολλέγιο τηρεί πιστά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  • Κατά την είσοδο στο Campus του Ψυχικού πρέπει οι εξεταζόμενοι μαθητές να έχουν συμπληρώσει και να επιδείξουν τη βεβαίωση/δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).
  • Η χρήση μάσκας FFP2/KN95 είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Κολλεγίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα τηρηθεί απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θρανίων.


Οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά μετά το τέλος των εξετάσεων.

Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών από την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 (08:30-16:00, τηλ. 2106798138 ή μέσω e-mail: [email protected] ή [email protected]).

Την ημέρα των εξετάσεων σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να καλέσετε στο 2106798138.