ΔΚΑ – Νοέμβριος στη Βιβλιοθήκη μας

ΔΚΑ – Νοέμβριος στη Βιβλιοθήκη μας

Νοε 27, 2025

Τον Νοέμβριο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς συγγραφείς και καλλιτέχνες, να συνομιλήσουν μαζί τους και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη μας.

Με αφορμή τον 42ο Μαραθώνιο της Αθήνας, όλες και όλοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου «Στέλιος Κυριακίδης. Ο άνθρωπος που έτρεξε για ένα ολόκληρο λαό!» από τη συγγραφέα Μαρία Κοντού και τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό. Το βιβλίο μας γνωρίζει την ιστορία του αθλητή και μεταφέρει το μήνυμα της δύναμης της θέλησης και της επιμονής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν και σε ποικίλες δράσεις φιλαναγνωσίας:

1η τάξη

Ένα τμήμα γνώρισε τον συγγραφέα Κυριάκο Μούρτζη και το βιβλίο του «Κουμπί είμαι κι εγώ», για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Δύο τμήματα παρακολούθησαν τη δραματοποιημένη αφήγηση του Χρήστου Χριστόπουλου του βιβλίου «Η πιο πλούσια αγελάδα του κόσμου», με θέμα την ευτυχία και τις αξίες της ζωής.

2η τάξη

Δύο τμήματα παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου «Τα παπούτσια της δασκάλας» από τη Δέσποινα Ηρακλέους, για όνειρα, στερεότυπα και ισότητα.

Δύο τμήματα συμμετείχαν στη δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου «Το κουκλόσπιτο των φίλων» από τη θεατροπαιδαγωγό Ρενάτα Καπετανάκη.

Η Κατερίνα Κρις παρουσίασε σε δύο τμήματα το βιβλίο «Η μικρή Αλχημίστρια», ανοίγοντας διάλογο για συναισθήματα και φιλία.

3η τάξη

Όλες και όλοι παρακολούθησαν το βιβλίο «Σαν διακοπές ρεύματος» της Άλκηστης Χαλικιά, για φιλία, φύση και αλλαγές.

Δύο τμήματα συνάντησαν τη συγγραφέα Μάνια Δούκα, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «Το στέμμα του πρίγκιπα». Η συγγραφέας ταξίδεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες στην προϊστορική Ελλάδα, μέσα από μια ιστορία που συνδέει τη φαντασία με την αρχαιολογία και την τέχνη.

4η τάξη

Η Μαρία Ρουσάκη παρουσίασε σε όλες και όλους το βιβλίο «Μια φλόγα στο σκοτάδι. Η ιστορία της Έλεν Κέλερ», και πέρασε μήνυμα πίστης, δύναμης και αισιοδοξίας.

Ο Μάνος Μπονάνος παρουσίασε σε δύο τμήματα το βιβλίο του «Χάτσικο», μια ιστορία για αφοσίωση και φιλία.

Η ηθοποιός Γόνη Λούκα αφηγήθηκε θεατρικά σε ένα τμήμα το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πέντε Φίλοι» της Enid Blyton.

5η τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν τον κολυμβητή υπεραποστάσεων Σπύρο Χρυσικόπουλο και τον εικονογράφο Γιώργο Σγουρό, μέσα από το βιβλίο «Κολυμπώντας πέρα από τα όρια», για στόχους, προσπάθεια και υπέρβαση.

Η ηθοποιός Γόνη Λούκα αφηγήθηκε θεατρικά σε ένα τμήμα το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πέντε Φίλοι» της Enid Blyton.

Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας γεμάτος βιβλία, έμπνευση και δημιουργικότητα, που ενίσχυσε την αγάπη των μαθητών και μαθητριών για το διάβασμα και τους έφερε πιο κοντά στη χαρά της γνώσης και της φαντασίας.

Επιστροφή