ΔΚΑ - Open Day 4ης Τάξης: «Ο Τόπος μας στον Χρόνο»

ΔΚΑ - Open Day 4ης Τάξης: «Ο Τόπος μας στον Χρόνο»

Μαϊ 26, 2025

Την Τετάρτη, 14 Μαΐου, τα τμήματα της 4ης τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών παρουσίασαν σε Open Day το διαθεματικό ερευνητικό πρόγραμμα «Ο Τόπος μας στον Χρόνο». Ήταν μια ημέρα γεμάτη χρώματα, ήχους, γεύσεις και ιστορία· μια γιορτή της γνώσης και της δημιουργικότητας, όπου κάθε τμήμα παρουσίασε ένα διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας μέσα από θεατρικά δρώμενα, τηλεπαιχνίδια, τραγούδια, χορούς, εικαστικές δημιουργίες και γαστρονομικές προτάσεις.

Συγκεκριμένα:

4α – Ήπειρος, ένας τόπος γεμάτος ομορφιά, γεμάτος ιστορία
4β – Τα Φιόρε του Λεβάντε
4γ – Ρεπορτάζ για την Πελοπόννησο
4δ – Κρήτη, η πλανεύτρα της Μεσογείου
4ε – Ταξίδι στο Αιγαίο...!
4στ – Στερεά Ελλάδα... θύμισες!

Οι μαθητές ερεύνησαν και μελέτησαν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, έγραψαν και επιμελήθηκαν τα κείμενα των παρουσιάσεών τους, διακόσμησαν τις τάξεις τους με θεματικές κατασκευές, σχεδίασαν τις προσκλήσεις, διάλεξαν τη μουσική επένδυση, ετοίμασαν μια υπέροχη εικαστική έκθεση στην είσοδο του σχολείου, χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κομμάτια. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι γεύσεις: κάθε τμήμα εντόπισε αυθεντικές συνταγές και ετοίμασε κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά και τη μοναδική εμπειρία που πρόσφεραν σε όλους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς για την πολύτιμη συνεργασία τους!

Επιστροφή