Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών με τη Πράσινη Σημαία για 5η φορά

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών με τη Πράσινη Σημαία για 5η φορά

Απρ 4, 2024

Η  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εθνικός χειριστής του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο Δίκτυο, μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων, με τη δική του συμβολή, γίνεται ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που προσχωρεί στην παγκόσμια «Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση» της UNESCO.

Η φετινή βράβευση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών επιτυχούς λειτουργίας του Δικτύου αλλά και με την έναρξη υλοποίησης στην Ελλάδα της Σύμπραξης για την Πράσινη Εκπαίδευση.

Σε αυτήν τη μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή, τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις τους μέσω δρώμενων και βίντεο. Συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και στελέχη εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Κοινωφελών Ιδρυμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράδοση των Πράσινων Σημαιών των Οικολογικών Σχολείων στα σχολεία που συμμετείχαν επιτυχημένα για περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο. Φέτος βραβεύθηκε και ο κ. Αμβρόσιος Χατζηαποστόλου για τις δράσεις του στον Όμιλο Περιβάλλοντος και Κηπουρικής τα έτη 2021-2023 καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Αγγλικού Τμήματος του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών για τη συμβολή τους στην προώθηση της δράσης δημιουργίας γεώτρησης στην Γκάνα.

Τους μαθητές συνόδευσαν στη βράβευση οι εκπαιδευτικοί του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής κ. Μαριάνθη Γιαννακοπούλου και ο κ. Γρηγόρης Τζουβίστας ενώ τον Όμιλο εκπροσώπησαν οι μαθητές:

ΒΑΡΕΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, 3ΣΤ

ΒΛΑΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, 4Α

ΓΚΕΝΕΡΑΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, 3Β

ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, 3Β

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίου Τύπου,  τον κατάλογο των βραβευμένων οικολογικών σχολείων καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη βράβευση.

https://www.facebook.com/share/v/zf7MkCVe9XxxKTW6/

 

Επιστροφή