Εορτασμός 25ης Μαρτίου Δημοτικών Σχολείων

Εορτασμός 25ης Μαρτίου Δημοτικών Σχολείων

Μαρ 26, 2024

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΔΚΨ αφιέρωσαν την ημέρα στον εορτασμό της επετείου της μεγάλης Επανάστασης του 1821.

Τις πρώτες ώρες παρακολούθησαν, μαζί με το ΔΚΑ, την κοινή παρέλαση της 5ης τάξης στο Στάδιο Αλέξανδρος Αθανασιάδης του Σχολείου μας. Έπειτα, αφού συζήτησαν με τις/τους συμβούλους τους για την ιστορική αυτή περίοδο και διάβασαν σχετικά κείμενα, παρακολούθησαν στο Θέατρο του Σχολείου μας τη γιορτή που ετοίμασαν δύο τμήματα της 5ης τάξης, το 5γ και το 5στ με τη βοήθεια της κ. Θεολογίτου, του κ. Δουμένη και του κ. Γαλίτη.

Στη γιορτή συμμετείχε και η χορωδία με τη συνδρομή του κ. Μανωλικάκη και του κ. Μπιλιανού. Οι μαθήτριές μας και οι μαθητές, με ενθουσιασμό, συγκίνηση και το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα να τους πλημμυρίζει, πήραν μία γεύση από το κλίμα του επαναστατικού αγώνα!

Αργότερα, τα πρωτάκια και τα δευτεράκια μας μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αληθινά αντικείμενα της περιόδου εκείνης (ζώνη, πιστόλα, παλάσκα), τα οποία μας παραχώρησε για την ημέρα αυτή το Πολεμικό Μουσείο.

Τέλος, οι μαθήτριες και οι μαθητές απήγγειλαν με θάρρος και καμάρι τα ποιήματα που είχαν ετοιμάσει για την ημέρα της Ποίησης που συνέπεσε με τον εορτασμό της Επετείου. 

Επιστροφή