Το Πρόγραμμα Μίνι MUN σε πλήρη εξέλιξη στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών!

Το Πρόγραμμα Μίνι MUN σε πλήρη εξέλιξη στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών!

Φεβ 28, 2024

Από την έναρξή του τον Οκτώβριο, το πρόγραμμα Mini Model United Nations (Mini MUN), με επικεφαλής το Τμήμα Αγγλικών και τη δυναμική Fulbright Fellow, Theodora Walton, σφύζει από ενέργεια και ενθουσιασμό! Οι μαθητές της 6ης τάξης του Σχολείου μας έχουν εντρυφήσει βαθιά στον κόσμο των διεθνών υποθέσεων, έχουν εξερευνήσει παγκόσμια ζητήματα και έχουν ακονίσει τις διπλωματικές τους δεξιότητες - και όλα αυτά διεξάγοντας συζητήσεις στα αγγλικά, στη γλώσσα της διπλωματίας.

Πρόσφατα, οι μαθητές μας είχαν την απίστευτη ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τον αξιότιμο Διευθυντή/President του Κολλεγίου Καθηγητή Σπ. Πολλάλη, ο οποίος μοιράστηκε με ευγένεια πολύτιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του ΟΗΕ. Έχοντας εργαστεί εκεί εθελοντικά στο παρελθόν ως μέλος μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που εργάζονται για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), ο κ. Πολλάλης έδωσε στους μαθητές μας από πρώτο χέρι μια εικόνα της παγκόσμιας διπλωματίας σε δράση. Αποκορύφωμα αυτής της διαδραστικής εκδήλωσης, ήταν μια σειρά ερωτήσεων που είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι μαθητές μας στον President, οι οποίες έδωσαν τροφή για σκέψη. Η περιέργειά τους και ο ενθουσιασμός τους συνέβαλαν σε μια εμπλουτισμένη ανταλλαγή ιδεών, εμπνέοντάς τους περαιτέρω στο ταξίδι τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Όσο το πρόγραμμα Mini MUN συνεχίζει να ενισχύει την περιέργεια, τη συνεργασία και την παγκόσμια ευαισθητοποίηση, πολλές ακόμη συναρπαστικές ευκαιρίες και εμπειρίες βρίσκονται μπροστά μας!

Επιστροφή