Εκδρομές των Ειδικών Προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικού του Κολλεγίου

Νοε 28, 2023

Στο πλαίσιο των Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου, τον Νοέμβριο του 2023 διοργανώθηκαν εκδρομές για τους μαθητές των Δημοτικών Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Sport Camp στο Λουτράκι για μαθητές 4ης - 6ης Δημοτικού.  Το διήμερο ήταν αφιερωμένο στα «Παραολυμπιακά Αθλήματα» και τα 73 παιδιά που συμμετείχαν  ενημερώθηκαν σχετικά μέσω ανοιχτών συζητήσεων, διαδραστικών βίντεο και προσομοιώσεων κινήσεων/ομιλίας. Τα παιδιά δοκίμασαν αθλήματα όπως Goalball, Sitting Volley, Τρέξιμο με συνοδό, Πινγκ-Πονγκ, Τοξοβολία καθήμενων, Boccia, Ρίψεις καθήμενων κ.ά.  Παράλληλα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως τοξοβολία, αναρρίχηση και στίβος μάχης, team building & σκυταλοδρομίες.

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε η εκδρομή «Μικροί Εξερευνητές» στην Πάρνηθα  για μαθητές 1ης - 3ης Δημοτικού. Τα συνολικά 75 παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τη φύση μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες όπως κατασκευές με πρώτες ύλες από το περιβάλλον, πεζοπορία, προσανατολισμός, κυνήγι χαμένου θησαυρού, στήσιμο σκηνής, ιχνηλασία, παιχνίδια στη φύση, εκμάθηση τοξοβολίας. 

Επιστροφή