Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών - Τρία Σχολεία εύχονται για το Νέο Έτος!

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών - Τρία Σχολεία εύχονται για το Νέο Έτος!

Ιαν 8, 2024

Με χέρια λερωμένα από χρώματα να φτιάχνουν ουρανούς εμπνευσμένους από τον Δομήνικο Θεοτόκοπουλο, με τις αφηγήσεις των σπουδαίων περιγραφών και εικόνων των Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, οι μαθητές των τμημάτων 5στ - ΔΚΑ με τον δάσκαλό τους κ. Λουκά Ζάχο και 5γ – ΔΚΨ με την εκπαιδευτικό Εικαστικών κ. Βασιλική Σπύρου έκαναν μια συναρπαστική διαδικτυακή βόλτα στη στολισμένη πόλη της Ορεστιάδας, με μοναδικά φιλοτεχνημένες γιορτινές κάρτες, μαζί με μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου «Ευγενίδειο» και τις δασκάλες τους κ. Ιωάννα Ζερίνου και κ. Δήμητρα Μπούτση. Με τύμπανα και τρίγωνα και με τη φωνή του σπουδαίου Θρακιώτη καλλιτέχνη Χρόνη Αηδονίδη (1928-2023) να κατακλύζει ολόκληρο το Εργαστήριο. 

Στη συγκινητική συνάντηση των δύο τμημάτων των Δημοτικών του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού στο Εργαστήριο Εικαστικών Δράσεων του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθισαν όλοι μαζί στα ίδια θρανία και τα χαμόγελα έγιναν εντονότερα όταν από πολλά χιλιόμετρα μακριά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας συνδέθηκε και μεγάλωσε αυτή τη συντροφιά μάθησης και γιορτής λίγες ημέρες πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος! 

Τα τρία σχολεία με τους εκπαιδευτικούς τους και με την πολύτιμη υποστήριξη των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών τους, συναντήθηκαν με ένα κοινό όραμα. 

Το Νέο Έτος 2024 να συναντηθούμε ξανά με περισσότερες ιδέες, στόχους και γνώσεις που θα ανταλλάξουμε. 

«Σύρε πουλί μου στο καλό - και στην καλή την ώρα!», 

Α. Παπαδιαμάντης,  Άπαντα 

Τόμος Α’, Εκδοτικαί Βιομηχανικαί Επιχειρήσεις Π. Κουτσούμπος 

 

Επιστροφή