Χριστουγεννιάτικο Newsletter του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού

Χριστουγεννιάτικο Newsletter του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού

Δεκ 22, 2023

Το Αγγλικό Τμήμα του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού διοργάνωσε μια σειρά δράσεων με τις οποίες μαθητές και εκπαιδευτικοί μας μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Λαμπερές διακοσμήσεις και φωτάκια που τρεμοσβήνουν, εύθυμα κάλαντα και πράξεις καλοσύνης, είναι η μαγεία των Χριστουγέννων! Οι μαθητές μας επιδόθηκαν σε κατασκευές, διάβασαν ιστορίες, έγραψαν κάρτες στα αγαπημένα τους πρόσωπα, δεν έχασαν ευκαιρία να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ανταλλάξουν ευχές με παιδιά από σχολεία σε άλλα μέρη της Ελλάδας!

Οι μαθητές του English Debate Club διακόσμησαν χριστουγεννιάτικες μπάλες που πουλήθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σχολείου μας. ‘Eστειλαν επίσης κάρτες με θερμές ευχές στους μαθητές του σχολείου στη Γιάννουλη, μια περιοχή που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Οι μαθητές του Journalism Club ηχογράφησαν ένα χριστουγεννιάτικο podcast στο οποίο περιγράφουν πώς περνούν τις γιορτινές αυτές μέρες με τις οικογένειές τους κάθε χρόνο και τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τον καθένα.

Το  Club Let’s Bake a Cake έψησε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που καταβροχθίσαμε σε χρόνο ρεκόρ!

H Ms. Katie Hurwitz, η Fulbright Fellow μας, μοιράστηκε μαζί μας τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και την κουλτούρα της πατρίδας της, New England. Έδωσε στους μαθητές της 4ης Δημοτικού καρτ ποστάλ με φωτογραφίες του πατέρα της από την πόλη τους, όπου οι μαθητές έγραψαν χριστουγεννιάτικα μηνύματα στις οικογένειες και τους φίλους τους.

Μερικές τάξεις της 6ης Δημοτικού έφτιαξαν pop-up posters και έστειλαν τις ευχές τους στους μαθητές ενός σχολείου στο Γάζι της Κρήτης.

Το νόημα της προσφοράς, του να δίνεις και όχι να παίρνεις, είναι που κάνει το πνεύμα των Χριστουγέννων να ανθίσει!

Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους!


Επιστροφή