Δράσεις τμήματος Γαλλικών ΔΚΨ

Δράσεις τμήματος Γαλλικών ΔΚΨ

Δεκ 22, 2023

Το τμήμα Γαλλικών  4ης τάξης της κ.Μπουρουνσούζ–Μαλαματίνα ΔΚΨ, εγκαινίασε τη συνεργασία του με το δίγλωσσο σχολείο "Ευρωπαϊκό Πρότυπο". Οι μαθητές/-τριες των δύο σχολείων  θα αλληλογραφούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ξεκίνησαν με ανταλλαγή ευχών και χριστουγεννιάτικων καρτών! Joyeux Noël à tous!

Το τμήμα Γαλλικών 6ης τάξης της κ. Κοράλλη ΔΚΨ συναντήθηκε στο Λάτσειο με το τμήμα Γαλλικών 5ης τάξης της κ. Σούλιου του ΔΚΑ. Οι μαθητές/-τριες του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού παρουσίασαν το Σχολείο τους στους συμμαθητές τους στα γαλλικά. Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες των δυο σχολείων γνωρίστηκαν, μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους και αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Οι μαθητές/τριες της 6ης τάξης Γαλλικών του ΔΚΨ αποφάσισαν να αποτυπώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Με χρώματα, ζωγραφιές και ευχές δημιούργησαν πόστερ που κοσμούν τις τάξεις και τους διαδρόμους του Σχολείου γεμίζοντας με χαρά όλους όσους τα βλέπουν.  Οι μαθητές/-τριες  της κ. Λινάρδου έκαναν μάθημα εκτός τάξης δουλεύοντας το χριστουγεννιάτικο βιβλίο τους αναφορικά με τα γαλλικά ήθη και έθιμα. Η τάξη της κ. Παπαδοπούλου έκανε κατασκευές, δημιούργησε πόστερ και έμαθε λεξιλόγιο σχετικά με τα Χριστούγεννα. Η τάξη της κ. Λαμπροπούλου ασχολήθηκε με ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στην Ευρώπη. Τα ζωντανά χρώματα, η φαντασία, το αυθόρμητο βλέμμα των παιδιών μάς συγκινούν και μας γεμίζουν ζεστασιά, στοργή και αγάπη που είναι το πραγματικό μήνυμα αυτών των  ημερών. Bonnes fêtes!!

 

 

 

Επιστροφή