Δράση αγάπης και ανθρωπιάς στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Δράση αγάπης και ανθρωπιάς στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Δεκ 20, 2023

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023,  μαθητές μας, μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και όχι μόνο , μαζί με τους γονείς τους και εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση με τίτλο: Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».  Ο «άλλος άνθρωπος» είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε το 2011 από την Αθήνα. Οι ομάδες της πρωτοβουλίας αυτής μαγειρεύουν φαγητό σε δημόσιους χώρους της Αθήνας -αλλά και όλης της Ελλάδας- και μέσα από τον εθελοντισμό και τις δράσεις προσφέρουν φαγητό (12 εκατομμύρια μερίδες φαγητού) σε όλη την Ελλάδα, όλον το χρόνο. Βοηθούν και στηρίζουν ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της συγκεκριμένης κοινωνικής κουζίνας στο Πάρκο Δρακοπούλου στα Πατήσια. Τα παιδιά μας βοήθησαν στην προετοιμασία του φαγητού αλλά και του χώρου. Έτσι, τη μία το μεσημέρι ήμαστε όλοι μαζί και μοιράσαμε τα κουτιά στα οποία είχαμε συσκευάσει το φαγητό για τους συνανθρώπους μας. Οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους, εκτός από την πολύτιμη βοήθειά τους πρόσφεραν και πολλά είδη πρώτης ανάγκης σε μεγάλες ποσότητες τα οποία θα διατεθούν σε συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Τα έξοδα για τις απαραίτητες προμήθειες για το φαγητό καλύφθηκαν από το Σχολείο μας.

Η σημασία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας είναι γνωστή πλέον στους μαθητές μας κάθε ηλικίας που για μια ακόμη φορά έδωσαν φροντίδα και αγάπη. 

Επιστροφή