Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας και εκπροσώπων της UNICEF στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Δεκ 8, 2023

Tην Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού,  οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης και 6ης  τάξης υποδέχτηκαν την Υφυπουργό Παιδείας και απόφοιτο του Σχολείου μας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου '05, τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα Dr. Ghassan Khalil και τον Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα κ. Γιώργο Περρή σε μια γιορτή αφιερωμένη στη συμπερίληψη. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αννίκα Παπαντωνίου, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης, ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο Συντονιστής του Κολλεγίου Ψυχικού κ. Παναγιώτης Γιαννουλάτος, η Διευθύντρια Προγραμμάτων ΙΒ κ. Ελένη Βασιλείου και ο Διευθυντής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών κ. Γιάννης Καλογεράς. Η Διευθύντρια του ΔΚΨ κ. Δήμητρα Παναγούλη μαζί με τον μαθητή της 6ης Παναγιώτη Ράπτη καλωσόρισαν τους καλεσμένους και στη συνέχεια ο Παναγιώτης ανέλαβε να συντονίσει την εκδήλωση.

Οι μαθητές/-τριες είχαν μια διαδραστική συνομιλία με την Υφυπουργό και τους εκπροσώπους της UNICEF γύρω απο τη συμπεριληπτική εκπαίδευση (δικαίωμα στην εκπαίδευση), την αναδοχή (δικαίωμα στην οικογένεια) και την καταπολέμηση της βίας και του bullying στα σχολεία (δικαίωμα στην προστασία και σεβασμός δικαιωμάτων ανάμεσα στα παιδιά).

Στο τέλος, οι πρόεδροι των πενταμελών τούς ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στο Σχολείο μας δίνοντάς τους δώρα φτιαγμένα από τους μαθητές του ΔΚΨ. 

Επιστροφή