Thanksgiving Newsletter ΔΚΨ

Thanksgiving Newsletter ΔΚΨ

Νοε 30, 2023

Η Ημέρα των Ευχαριστιών  γιορτάστηκε απ’ όλους τους μαθητές/-τριές του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού με ποικίλες δράσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις!

Οι μαθητές/-τριες της 1ης και 2ας τάξης τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα και προσευχές. Έφτιαξαν χειροτεχνίες, άκουσαν ιστορίες για τη γιορτή των Ευχαριστιών και στο τέλος χόρεψαν τον «χορό της γαλοπούλας»!

Οι μαθητές/-τριες της 3ης και 4ης τάξης εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους με μηνύματα που διακόσμησαν τα «δέντρα ευγνωμοσύνης», στολίζοντας έτσι τον χώρο έξω από το Θέατρο του Λατσείου. Παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ‘’A First Thanksgiving Story’’ που ανέβασαν τα τμήματα της 4ης της κας Αττάρτ, της κας Γεωργοπούλου και της κας Μανιάτη και τραγούδησαν όλοι μαζί!

Οι μαθητές/-τριες της 5ης τάξης έκαναν μια αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα του πρώτου Thanksgiving και συνέδεσαν το παρελθόν με το παρόν και το πώς γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές/-τριες της 6ης τάξης δημιούργησαν με τα μηνύματα και τις ευχές τους τον «Τοίχο της Ευγνωμοσύνης». Οι τάξεις 5η και 6η απόλαυσαν την παράσταση ‘’Better Together’’ που παρουσίασαν οι μαθητές/-τριες του τμήματος 6ης της κας Ευθυμίου, θυμίζοντάς μας ότι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα δεδομένα. Όλοι μαζί τραγούδησαν στο τέλος τραγούδια αγάπης και αλληλεγγύης.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Επιστροφή