Μικροί Μετεωρολόγοι στο Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών

Νοε 15, 2023

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας στ’ Δημοτικού και συγκεκριμένα της ενότητας: “Η Γη ως ουράνιο σώμα”, οι μαθητές του 6β, κατά το σχολικό έτος 2023-2024, θα αξιοποιήσουν έναν μετεωρολογικό σταθμό από τον οποίο θα μπορούν να συλλέξουν πολλά στοιχεία μιας εποχής, με όργανα όπως το βροχόμετρο, τον ανεμοδείκτη, το θερμόμετρο, το υγρόμετρο και το βαρόμετρο. Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή κατά τη διάρκεια όλων των εποχών, οι μαθητές θα μπορούν να συγκεντρώσουν και να συγκρίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εποχής.

Με το βροχόμετρο θα μπορούν να μετρούν το ύψος της βροχής, με τον ανεμοδείκτη να βλέπουν την κατεύθυνση του ανέμου, με το θερμόμετρο να εντοπίζουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος,  με το υγρόμετρο να καταγράφουν την υγρασία της ατμόσφαιρας και με το βαρόμετρο να μετρούν την ατμοσφαιρική πίεση.

Για την ποιοτική αποτίμηση των μετρήσεων, θα χρησιμοποιηθούν τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί στον περιβάλλοντα χώρο του Σχολείου. Δύο από αυτούς τοποθετήθηκαν σε πλήρως εξωτερικό χώρο στο Δάσος και ένας στον εξώστη της τάξης.

Επιστροφή