Το ΜοΜΑ στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Το ΜοΜΑ στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Οκτ 31, 2023

Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, η Βιβλιοθήκη του ΔΚΨ οργάνωσε επίσκεψη εκπροσώπων από το εκδοτικό τμήμα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης για τα τμήματα αγγλικών της 5ης τάξης.

Το ΜοΜΑ επιλέγει και συστήνει καλλιτέχνες σε παιδιά με τις εκδόσεις του που στοχεύουν στην καλλιέργεια της αισθητικής και της κριτικής σκέψης των παιδιών, καθώς δίνουν κίνητρα δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Οι Hannah Kim και Curtis Scott παρουσίασαν το έργο του MοMA, μας ξενάγησαν εικονικά στις αίθουσές του, μίλησαν για τη φιλοσοφία του και απάντησαν στις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών της 5ης τάξης (Η συζήτηση έγινε στα αγγλικά).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι κυρίες  Άννα-Μαρία Βλάσση και Μαριάννα Βλάσση, δημιουργοί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα μεταφρασμένα βιβλία του ΜοΜΑ (εκδόσεις Μέλισσα), που πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη μας για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, ανάλογα με τις διαθεματικές ενότητες του PYP.

Οι μαθητές της 2ας Δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φρανκ ο μικρός αρχιτέκτονας» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο και οι κατασκευές τους παρουσιάσθηκαν στο Θέατρο την ημέρα επίσκεψης των εκδοτών του ΜοΜΑ.

Στη συνέχεια, οι εκδότες ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη και στα εργαστήρια εικαστικών του Σχολείου για να γνωρίσουν τα έργα των μικρών καλλιτεχνών, καθώς και έργα εμπνευσμένα από τις εκδόσεις του ΜοΜΑ.


 

 

 

Επιστροφή