Συμμετοχή του Ομίλου Formula 1 του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools 2023

Συμμετοχή του Ομίλου Formula 1 του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools 2023

Ιουν 19, 2023

Φέτος το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε για πρώτη φορά με τέσσερις ομάδες στον Πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools για Δημοτικά Σχολεία, οι οποίες αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες της 5ης και της 6ης τάξης Δημοτικού. Κατα τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς υπεύθυνοι δάσκαλοι του Ομίλου F1 ήταν η κα Βιβή Λέλη και ο κος Γιάννης Τρυφιάτης.

Στο πλαίσιο του Ομίλου F1 του Σχολείου μας κάθε Τετάρτη οι μαθήτριες και οι μαθητές έμαθαν να σχεδιάζουν αρχικά σε δύο διαστάσεις (2D) F1 μοντέλα. 

Στη συνέχεια, αφού έμαθαν βασικές έννοιες της Μηχανικής, κατασκεύασαν τρισδιάστατες (3D) μινιατούρες F1 αυτοκινήτων από φύλλο χαρτόνι, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής, που βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM. Ακόμα, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν σε αγώνες ταχύτητας πίστας, βάζοντας τα χάρτινα F1 μοντέλα τους να τρέξουν πάνω στη επίσημη πίστα του F1 in Schools. 

Τέλος, ετοίμασαν το portfolio τους με όλο το υλικό, έγχαρτο-βίντεο-κατασκευές, που δημιούργησαν όλη τη χρονιά, ώστε να αξιολογηθούν από την επιτροπή της F1. 

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και στις τέσσερις ομάδες μας!!!

Παρουσίαση των μαθητριών και μαθητών μας τπυ ομίλου F1 https://youtu.be/fRXMuT_8ct8 

Κάλυψη του διαγωνισμού από τον τηλεοπτικό σταθμό Antenna  https://www.antenna.gr/watch/1646621/f1-in-schools-o-panellinios-diagonismos-gia-ta-dimotika-sxoleia

Επιστροφή