PYP Exhibition Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών – 6η τάξη – Απρίλιος 2023

PYP Exhibition Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών – 6η τάξη – Απρίλιος 2023

Μαϊ 5, 2023
Tην Τρίτη, 25 Απριλίου 2023,  οι μαθήτριες και οι μαθητές της 6ης τάξης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς – μέντορες, παρουσίασαν στο Μποδοσάκειο, το PYP Exhibition και μοιράστηκαν με τη σχολική κοινότητα - γονείς, εκπαιδευτικούς, συμμαθητές - τα ευρήματα, τις ιδέες, και τις δράσεις τους στο πλαίσιο της Διαθεματικής Ενότητας How we express ourselves.
Οι γονείς των παιδιών παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πληθώρα ερευνητικών ομάδων και θαύμασαν τις εργασίες των παιδιών στη διάρκεια ενός δίωρου σε διαφορετικούς χώρους του Σχολείου. Τα παιδιά, διστακτικά στην αρχή, αλλά με περισσότερο θάρρος και άνεση καθώς περνούσε η ώρα, παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγαν τις έρευνές τους γύρω από τους τρόπους με τους οποίους ανακαλύπτουμε και εκφράζουμε ιδέες, συναισθήματα, αξίες, πεποιθήσεις και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Απέδειξαν ότι καλλιέργησαν δεξιότητες σχετικές με τη διαδικασία, όπως η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η επικοινωνία, η συνεργασία και η χρήση της τεχνολογίας, απέδειξαν επίσης ότι ερεύνησαν τρόπους επέκτασης της ανθρώπινης δημιουργικότητας και, τελικά, ότι επέλεξαν δικούς τους μοναδικούς και πρωτότυπους τρόπους έκφρασης. 
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές του PYP Εxhibition και τους γονείς των μαθητριών και μαθητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Επιστροφή