Ενδυνάμωση στο σχολικό περιβάλλον - 4η τάξη Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Φεβ 23, 2023

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της 4ης τάξης, παρακολούθησαν στο μικρό Θέατρο του σχολείου μας πρόγραμμα με αφορμή το βιβλίο με τίτλο «Και μετά…». Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις σχεδιάστριες εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπεύθυνες των εκδόσεων «Βλάσση»,  Άννα Μαρία Βλάσση και Μαριάννα Βλάσση.   

Η παρουσίαση οργανώθηκε από τη Βιβλιοθήκη με στόχο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, τη διαφορετικότητα και την καλλιέργεια του σεβασμού στο σχολικό περιβάλλον.  

Τα παιδιά, έχοντας διαβάσει το βιβλίο ως καλοκαιρινό ανάγνωσμα,  συμμετείχαν ενεργά, αναγνωρίζοντας τη ζόρικη Μπ. στον ρόλο του θύτη και τον ανώνυμο πρωταγωνιστή στον ρόλο του θύματος. Αναγνώρισαν και εξέφρασαν τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, σημειώνοντας τα κοινά που έχουν μεταξύ τους οι δύο ήρωες καθώς και τη σημαντικότητα του να μοιράζεται κανείς τις δυσκολίες που βιώνει με την οικογένειά του και τους υπόλοιπους σημαντικούς ενήλικες, όπως είναι οι δάσκαλοί του. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τα παιδιά σκέφτηκαν ότι και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, θύτης και θύμα, χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη και συζήτησαν διάφορους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση συγκρούσεων και στην αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων. 

Επιστροφή