Βράβευση της ομάδας AC PRODUCERS του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών με το Ειδικό βραβείο Μακέτας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas 2022

Βράβευση της ομάδας AC PRODUCERS του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών με το Ειδικό βραβείο Μακέτας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas 2022

Ιουν 1, 2022

Η Ομάδα Ρομποτικής του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών, AC PRODUCERS κατέκτησε το "Ειδικό Βραβείο Μακέτας" στην κατηγορία OPEN Γ-ΣΤ Δημοτικού στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής 2022.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι:

Ίων Αναγνωστάκης

Γιώργος Γλυνός

Ηλιάνα Διακάκη

Αγγελική Κελαϊδή

Ανδρέας Μπάρδης

Μάξιμος Ουίλκινσον

Την Ομάδα προπονούσε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς η κα Βιβή Λέλη, δασκάλα Πληροφορικής, στο πλαίσιο των μαθημάτων Ρομποτικής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών. Στο πλευρό της ομάδας στάθηκε ο κ. Νικόλας Μακρής, δάσκαλος Πληροφορικής στο Δημοτικό, και ο κ. Βασίλης Τσαλίκης, καθηγητής Πληροφορικής στο Γυμνάσιο. Επίσης, το τμήμα Ρομποτικής του Σχολείου ευχαριστεί ιδιατέρως τους δασκάλους Εικαστικών κ. Όμηρο Κοσμίδη και κ. Αύγουστο Βεινόγλου για την βοήθειά τους.

Σκοπός του προγράμματος Ρομποτικής για το Δημοτικό είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν εμπράκτως τις έννοιες της μηχανικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών. Το θέμα του Διαγωνισμού της φετινής χρονιάς ήταν η Αγροτική Παραγωγή και οι δυνατότητες που παρέχουν τα τεχνολογικά μέσα, τα οποία ενσωματώνονται στις υφιστάμενες γεωργικές πρακτικές, χρησιμοποιούνται ενάντια σε ενδεχόμενη έλλειψη προϊόντων, στην υποβάθμιση της ποιότητάς τους και στην άνοδο του κόστους παραγωγής τους. Η Ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας μελέτησε πώς θα μπορούσε ένα σύνολο μηχανημάτων που διασυνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν αυτόματα να ενσωματωθούν στην παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου. Στη συνέχεια κατασκέυασαν με τουβλάκια και μηχανισμούς LEGO WeDO ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ελαιοτριβείο βιολογικού ελαιόλαδου και υλοποίησαν δύο προγράμματα εξ αποστάσεως  παρακολούθησης, συλλογής δεδομένων και ειδοποίησης τα οποία παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται. 

Ο Περιφερειακός  Αγώνας Αττικής  διεξήχθει στις εγκαταστάσεις του OTE Academy στο Μαρούσι, την Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 και οι μαθήτριες και μαθητές μας κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία όλες τις φάσεις με αποτέλεσμα να προκριθούν στον Πανελλήνιο Τελικό. Ο Πανελλήνιος Τελικός διεξήχθει στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, όπου η Ομάδα μας μετά από αλλεπάλληλες δοκιμασίες κατάφερε να περάσει τις δύο φάσεις του Διαγωνισμού και να βραβευτεί για την κατασκευή της Μακέτας.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους o κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, πρώην Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δήμαρχος Αθηναίων, καθώς και ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής,  ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ και της NASA. Τέλος, Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας απέσπασαν τιμητικά σχόλια από τον κύριο Ιωάννη Σομαλακίδη και τον κύριο Αναστάσιο Λαδιά, πρόεδρο και επιστημονικό συνεργάτη της WRO Hellas αντίστοιχα. 

Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο ο WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 
Επιστροφή