Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 για Τμήμα της 6ης Τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 για Τμήμα της 6ης Τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Απρ 18, 2022

Στις 16 Μαρτίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης των Γαλλικών του κ. Α. Σούφλα του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, βραβεύτηκαν με το πρώτο βραβείο για το επίπεδο Α1 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022, που οργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα. Φέτος υπήρξαν περίπου 6500 συμμετοχές. 

Οι μαθητές κλήθηκαν να ερευνήσουν και να διαλέξουν 4 ζώα από κάθε οικογένεια με σκοπό να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι με 7 κάρτες, μία κάρτα για κάθε οικογένεια. Στη συνέχεια, αφού ζωγράφισαν κάθε ζώο, ανέτρεξαν στο διαδίκτυο και βρήκαν μία γαλλική παροιμία, την οποία μετέφρασαν κατά λέξη στα ελληνικά. Μετά από καταιγισμό ιδεών, οι μαθητές βρήκαν αντίστοιχες ελληνικές, αγγλικές και ισπανικές παροιμίες τις οποίες κατέγραψαν κάτω από τις μεταφράσεις των γαλλικών παροιμιών. Στο τέλος, οι μαθητές σχεδίασαν μάσκες με ζώα τις οποίες φόρεσαν και βγάλαμε μία φωτογραφία όλου του τμήματος. 

Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές αντιλήφθηκαν ότι οι λαοί διαθέτουν κοινούς τρόπους για να εκφράζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά δανειζόμενοι στοιχεία της φύσης. Έτσι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η λαϊκή παράδοση των λαών εκπέμπει παγκόσμια μηνύματα. 

 

Επιστροφή