Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ουκρανία

Μαρ 24, 2022

Από τις 9 έως τις 22 Μαρτίου, το Κολλέγιο Αθηνών οργάνωσε συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληττόμενο Ουκρανικό λαό. Η Κολλεγιακή οικογένεια συγκέντρωσε περίπου 35 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, που μεταφέρθηκαν με έξι μεγάλα φορτηγά σε χώρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου παρελήφθησαν από εθελοντές της Ουκρανικής πρεσβείας. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φθάσει στα σύνορα της Πολωνίας-Ουκρανίας και από εκεί μέσω των Ουκρανών εθελοντών θα παραδοθεί στην ενδοχώρα, βάσει των αναγκών του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού.

Στη συλλογή και τη διαλογή των ειδών συμμετείχαν τα προεδρεία των Μαθητικών Κοινοτήτων του Κολλεγίου, οι καθηγητές-σύμβουλοι και στελέχη του Σχολείου. Μαζί με τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας, παραδόθηκαν και κάρτες με ζωγραφιές που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και κείμενα συμπαράστασης προς τον Ουκρανικό λαό.

O Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης '75 εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας για την έμπρακτη και άμεση συμπαράσταση και συμμετοχή του Σχολείου σε αυτήν την τόσο σημαντική δράση αλληλεγγύης.

Με την Ουκρανική πρεσβεία και την επίσημη ομάδα των εθελοντών της συνεργάσθηκαν και απέστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολεία, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες κ.ά.

Επιστροφή