Διαδικτυακό Συνέδριο: «Φυσικές Καταστροφές-Πυρκαγιές Καλοκαιριού 2021 και επιχειρησιακά σχέδια»

Διαδικτυακό Συνέδριο: «Φυσικές Καταστροφές-Πυρκαγιές Καλοκαιριού 2021 και επιχειρησιακά σχέδια»

Μαρ 1, 2022

Την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου και την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας διοργάνωσε διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο: «Φυσικές Καταστροφές-Πυρκαγιές Καλοκαιριού 2021 και επιχειρησιακά σχέδια», το οποίο παρακολούθησαν μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου.

Το συνέδριο προσομοίαζε με διαδικτυακή σύσκεψη κέντρου επιχειρήσεων, καθώς συμμετείχαν σε αυτό υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και στελέχη διαφορετικών φορέων που αναλαμβάνουν την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Οι ομιλητές εξήγησαν στα παιδιά τη διαδικασία που ακολουθούν ο καθένας από τον δικό του ρόλο και ταυτόχρονα όλοι μαζί για την κατάσβεση πυρκαγιών, αναφερόμενοι συγκεκριμένα στις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.  Παράλληλα, παρουσίασαν βίντεο από επιχειρήσεις διάσωσης και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν οι μαθητές.

Εκ μέρους του Κολλεγίου, τους ομιλητές καλωσόρισε ο Διευθυντής/President Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75, ενώ ακολούθησε η παρουσίασή τους από τον Διευθυντή Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας κ. Χρυσόστομο Συμεωνίδη. 

 

Με την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών, ο κ. Συνολάκης μίλησε για τη σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων του Κολλεγίου κ. Βασίλης Σκαναβής έκανε μια σύντομη παρουσίαση των όσων γίνονται στο Σχολείο σε αυτόν τον τομέα.  


 

Παρακολουθήστε τις ομιλίες του συνεδρίου:

Γιώργος Καραγιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

 

Ηλίας Βελούδος, Αντισμήναρχος, Διοικητής 355 Μοίρας και Γιώργος Αποστόλου, Σμηναγός, Πολεμική Αεροπορία-Canadair

 

Ιωάννης Κολοβός, Αντιπύραρχος, Υπεύθυνος Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεων, Διεύθυνση Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος

 

Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης, Διευθυντής Τεχνικής Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος COSMOTE-OTE

 

Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής Ύδρευσης ΕΥΔΑΠ

 

Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, Βοηθός Διευθυντής, Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής ΔΕΔΔΗΕ

 

Ανδρέας Μπαμπαλούκας, Ταξίαρχος, Διευθυντής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ΕΛΑΣ

 

Gary Harman, Country Manager Greece, Erickson Inc., Ιωάννης Κουρέπης, Εκπρόσωπος Erickson Inc. και Κωνσταντίνος Σεβαστάτος, Liaison Erickson Inc. Greek Operations

 

Απόστολος Δάμκαλης, Διασώστης ΕΚΑΒ

 

Oι μαθητές των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού παρουσίασαν εργασίες τους για το περιβάλλον και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

 

Παρουσίαση Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών: "Λιγνίτης και Περιβάλλον"

Αχιλλέας Κουκάς, Ιωάννα Παππά, Άννα Σταθοπούλου, Άρης Τσομώκος

 

 

Παρουσίαση Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού: "Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας"

Αγγελίνα Αζά, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Μάνος Αλευράς, Βιργινία Βακιρτζή

 

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχαν ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας κ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης και η συνεργάτιδά του κ. Ελένη Πασαλίδου.

 

Επιστροφή