Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία 2021 στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία 2021 στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Δεκ 16, 2021

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας, το Τμήμα Φ.Α. του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών πραγματοποίησε ποικίλες δράσεις στις 3 και 4 Δεκεμβρίου αφιερωμένες σε αυτή από την 3η ως την 6η τάξη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πορεία του πρωταθλητή της ποδηλασίας Νίκου Παπαγγελή και να συμμετάσχουν σε αθλήματα χωρίς να χρησιμοποιούν όλα τα μέλη τους, ή όλες τις αισθήσεις τους. Έτρεξαν με κλειστά μάτια με τη βοήθεια «οδηγού»-συμμαθητή / συμμαθήτριας, έπαιξαν sitting volleyball, έκαναν ασκήσεις basketball (καθιστοί σε καρέκλα ή στο δάπεδο), ασκήθηκαν στη σκοποβολή από εδραία θέση, κολύμπησαν χωρίς να χρησιμοποιούν κάποιο μέλος του σώματός τους.

Μέσω αυτών των δράσεων οι μαθήτριες και οι μαθητές συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία, κατανόησαν την ανάγκη ένδειξης σεβασμού και αλληλεγγύης προς τα ΑμεΑ και ευαισθητοποιήθηκαν ως προς την αλλαγή στάσης στην καθημερινότητά τους απέναντί σε αυτά τα άτομα. Οι διαφορές δε μας εμποδίζουν να φωνάξουμε είμαστε: «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί!»

Επιστροφή