Κατασκευή ψηφιδωτού στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο του Προγράμματος «Skyros Project»

Κατασκευή ψηφιδωτού στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο του Προγράμματος «Skyros Project»

Νοε 19, 2021

Ολοκληρώθηκε στο Σχολείο μας η κατασκευή ενός έργου με ψηφιδωτά από ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά (Trash Art). Το όμορφο αυτό δημιούργημα έρχεται ως υπενθύμιση της διάλεξης για Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από την "Οικοθεραπεία", που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά προς όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, από την Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  Κα Κωνσταντίνα Σκαναβή.

Η δημιουργία του ψηφιδωτού, ήταν το αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας με επικεφαλής της κατασκευής τον Υποψήφιο Διδάκτορα και Εκπαιδευτικό, κο Γιάννο Θεοδούλου, μαζί με ομάδα από ερευνητές της Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και με τη συμβολή εκπαιδευτικών του Σχολείου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δημιουργία του ψηφιδωτού, είναι μέρος του πολυβραβευμένου προγράμματος «Skyros Project», που ενώνει σε πραγματικές συνθήκες τις προσπάθειες όλων μας για περιβαλλοντική προστασία και το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται εδώ και οκτώ χρόνια από την Καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Σκαναβή και τους ερευνητές της Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Επιστροφή