Εκδήλωση της Χορωδίας Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση της Χορωδίας Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου

Νοε 18, 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου για το Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη χορωδία του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού με υπεύθυνο τον καθηγητή μουσικής κ. Ν. Μανωλικάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση για την επαναλειτουργία της, ύστερα από την αναγκαστική διακοπή της εξαιτίας της πανδημίας από τον κορωνοϊό.  

Η χορωδία, αποτελείται από παιδιά της 3ης, 4ης και 6ης τάξης. Έχει ιδρυθεί πριν από πολλά χρόνια και εκπροσωπεί το σχολείο μας σε διάφορες εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση αυτή, η χορωδία συνοδευόμενη από τον εκπαιδευτικό κ. Ν. Ζορμπά στο μπουζούκι και την καθηγήτρια μουσικής κ. Β. Βέλλιου στο πιάνο, τραγούδησαν δύο τραγούδια:

«Πότε θα κάνει ξαστεριά»

Για τους νέους που τραγουδούσαν το τραγούδι αυτό τον καιρό της Επταετίας, άνοιξη και ξαστεριά σήμαινε η ανατροπή της δικτατορίας.

 

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ»

Οι στίχοι του τραγουδιού «Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» προέρχονται από το ποιητικό έργο «Άξιον Εστί», το οποίο έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης το 1959. Το τραγούδι μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης στα τέλη της δεκαετίας του ’50, την περίοδο που βρισκόταν μεταξύ Αθήνας και Παρισιού.

Το τραγούδι «Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1964 και χιλιοτραγουδήθηκε από τον ελληνικό λαό, καθώς συνδέθηκε με την περίοδο της δικτατορίας και τους αγώνες των φοιτητών για ελευθερία και δημοκρατία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της χορωδίας μας.

Επιστροφή