Βράβευση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτοϊστορίας

Βράβευση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτοϊστορίας

Ιουλ 8, 2021

Το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών για άλλη μια φορά διακρίθηκε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό οικολογικού χαρακτήρα. Μαθητές και μαθήτριες της 6ης  και της 2ας Δημοτικού με την εκπαιδευτικό τους κ. Μαριάνθη Γιαννακοπούλου έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτοϊστορίας  για το Περιβάλλον και την Αειφορία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δικτύων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου», «Μαθαίνω για τα Δάση» και «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». 

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη ενός συγκεκριμένου θέματος ή ζητήματος της γειτονιάς, της τοπικής ή και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα από μια σειρά φωτογραφιών. Στους μαθητές και τις μαθήτριες της 6ης τάξης   απονεμήθηκε το 3ο βραβείο, καθώς η συμμετοχή τους με τίτλο «I am here! Cant you see me? Cant you hear me? » εντυπωσίασε με τη σύνδεση λόγου και εικόνας, την ουσιαστική προσέγγισή του θέματος και την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και του καθαρισμού των ακτών από τα σκουπίδια με πρωτοβουλίες, δράσεις και ενέργειες των ίδιων των παιδιών.

Παράλληλα,  μαθητές και οι μαθήτριες της 2ας τάξης του Δημοτικού μας απέσπασαν τον έπαινο της κριτικής επιτροπής  για τη συμμετοχή τους «No more plastic» ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την άκρως επιτυχημένη παρουσία του Σχολείου μας στον Διαγωνισμό. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού βραβεύτηκε και η εκπαιδευτικός, κ. Γιαννακοπούλου για το έργο της.

Μπράβο στα παιδιά μας και συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό!

 

Επιστροφή