Δράσεις με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Δράσεις με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Μαρ 17, 2021

Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών συμμετέχουν σε σειρά δράσεων και παρακολουθούν παρουσιάσεις με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίησή τους ενάντια σε κάθε μορφής bullying.

Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις δραστηριότητες των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Σχολείου μας με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού:

Το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών δημιούργησε ένα μοναδικό βίντεο με όλα τα μηνύματα των μαθητών του για τον σχολικό εκφοβισμό που βρίσκονται αναρτημένα στους χώρους του Μποδοσακείου Διδακτηρίου. Τα μηνύματα είναι γραμμένα σε όλες τις γλώσσες που μιλούν τα παιδιά σε αυτό το Σχολείο, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το ΟΧΙ τους στη βία και τον σχολικό εκφοβισμό.

 


 


Οι μαθητές του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού παρακολούθησαν μια αναλυτική παρουσίαση του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος σχετικά με τις μορφές σχολικού εκφοβισμού και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, ζωγράφησαν σε μια κόλλα χαρτί το περίγραμμα της παλάμης τους και έγραψαν σε κάθε δάχτυλο κάτι που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τους ίδιους ή μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλον. 

 

 

Στο πλαίσιο του Middle Years Programme, οι μαθητές του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών ασχολήθηκαν εφέτος με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού. Η Α’ Γυμνασίου ανέλαβε να ετοιμάσει παρουσίαση με θέμα τον ορισμό και τις μορφές του εκφοβισμού, η Β’ τάξη τον σχεδιασμό ηλεκτρονικού οδηγού για την αντιμετώπιση του φαινομένου και η Γ’ τάξη τη δημιουργία ιστολογίου (blog) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαδικτυακού bullying.


 

 

Ο όμιλος Bully Busters του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού διοργανώνει κάθε χρόνο δράσεις για την ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Η δράση των Bully Busters συμπεριλήφθηκε σε εφετινό βίντεο της UNESCO για τον σχολικό εκφοβισμό. Οι μαθητές μας ήταν μεταξύ δεκάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων από όλον τον κόσμο, που μίλησαν για το φαινόμενο του bullying και τους τρόπους αντιμετώπισής του.


 

 

Μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν σε δράση που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τις λέξεις «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», περνώντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το κεντρικό σύνθημα εκστρατείας του οργανισμού για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. 

 

 

Οι μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού παρακολούθησαν ένα βίντεο που δημιούργησε η Επιτροπή κατά του Σχολικού Εκφοβισμού του Σχολείου, στο οποίο παρουσιάζονται δύο περιστατικά εκφοβισμού που μπορεί να προκύψουν στον χώρο του σχολείου καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Το μήνυμα του βίντεο προς τους μαθητές είναι να μην μένουν αμέτοχοι απέναντι σε περιστατικά bullying και να παίρνουν θέση για την καταπολέμησή τους. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μαθητών για το θέμα. 



Επιστροφή