Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Δεκ 10, 2020

Στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο εορτάζεται η  Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με σκοπό την προώθηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας της Ευρώπης και της διαπολιτισμικής κατανόησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές του προχωρημένου τμήματος της 5ης που διδάσκονται Γερμανικά ως 2η Ξένη Γλώσσα, υλοποίησαν δράση με θέμα: «Η αγαπημένη μου λέξη». Πιο συγκεκριμένα ερεύνησαν σε διαδικτυακές πηγές πώς γράφεται και προφέρεται η αγαπημένη τους λέξη σε διαφορετικές γλώσσες και στη συνέχεια την οπτικοποίησαν. Η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε και από τους μαθητές της 6ης τάξης που διδάσκονται Γερμανικά. Η καταληκτική δραστηριότητα ήταν η δημιουργία ταμπλό στον διάδρομο της 6ης.

Τέλος, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές της 5ης τάξης που διδάσκονται Γαλλικά και Γερμανικά ως 2η Ξένη Γλώσσα και ανήκουν στα προχωρημένα τμήματα, δούλεψαν σε μια κοινή δράση.  Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ενθαρρύνει τη δια βίου μάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το Σχολείο. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές εργάστηκαν σε κοινά φύλλα εργασίας συμπληρώνοντας λεζάντες δημιουργώντας σύντομους διαλόγους και στις δύο γλώσσες.

Με τις δράσεις τους αυτές, οι μαθητές έδειξαν ότι μέσα από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, γνωρίζουν τον πολιτισμό ενός λαού και αντιλαμβάνονται καλύτερα τον τρόπο σκέψης του.

 

Επιστροφή