200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Benakeio 1

 

Το Κολλέγιο Αθηνών γιόρτασε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με ένα ειδικό αφιέρωμα, το οποίο περιλάμβανε ομιλίες από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές προς τους μαθητές αλλά και σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, για να αναβιώσει τα γεγονότα της Επανάστασης και να τιμήσει την εμβληματική επέτειο.

Το Κολλεγιακό αφιέρωμα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 είχε ως θέμα: Ένα ιστορικό Ελληνικό Σχολείο τιμά της Ιστορία της πατρίδας του – Εθνική συνείδηση – Πατριωτικό φρόνημα: Θεμέλιο παιδείας – «Πυξίδα» διαχρονικής προσφοράς του Κολλεγίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα γεγονότα της Επανάστασης. Με καλλιτεχνικά έργα, εργασίες, βίντεο, ομιλίες στους Ρητορικούς Διαγωνισμούς και πολλές ακόμη δράσεις, παρουσίασαν τον Απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων μέσα από τη δική τους ματιά.

Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις του Σχολείου μας στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Σημαιοστολισμός των Κτιρίων

Ήρωες του '21

Τελετή Αποφοίτησης 2021

 

Ειδικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης έγινε κατά την Τελετή Αποφοίτησης 2021.

Οι τελειόφοιτοι φορούσαν επετειακό επιτηβέννιο, το οποίο κράτησαν ως ενθύμιο μετά τη λήξη της εκδήλωσης.

Η Τελετή Αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή φωταγώγηση του Μπενακείου Διδακτηρίου στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας υπό τον Εθνικό Ύμνο.  

Ήρωες του '21

Μαθητικές Εκδόσεις

Καλλιτεχνικά έργα των μαθητών

Μαθητές από όλες σχολικές μονάδες και βαθμίδες του Κολλεγίου, δημιούργησαν ποικίλα έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση.

Ιστορικά Ντοκιμαντέρ

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε με τη μορφή ενός ωριαίου ντοκιμαντέρ, ένα ψηφιακό και ιστορικό ταξίδι στο κέντρο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κύριοι σταθμοί αυτού του ψηφιακού και ιστορικού ταξιδιού αποτέλεσαν στο α’ μέρος: η Πλατεία Συντάγματος και η Βουλή των Ελλήνων και στο β’ μέρος: το Προεδρικό Μέγαρο, η Προεδρική φρουρά, το Μέγαρο Μαξίμου και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Έκθεση της Flag of Greece στο Θέατρο του Κολλεγίου

aa

Από την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 έως την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό φιλοξενήθηκε η έκθεση «Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο – 200 Αντικείμενα», που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece», υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η έκθεση αποτέλεσε την καταληκτική δράση ενός εκτεταμένου αφιερώματος του Σχολείου στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Για πρώτη φορά, παρουσιάσθηκαν στο κοινό 200 αντικείμενα από τη συλλογή της Flag of Greece, που σκιαγραφούν ένα εικαστικό ταξίδι στην ιστορία της Ελληνικής Σημαίας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα. Η έκθεση παρουσίαζε την Ελληνική Σημαία ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design. Συμπεριλάμβανε και έργα που φιλοτέχνησαν μαθητές του Κολλεγίου από όλες τις βαθμίδες, ορισμένα από τα οποία ζητήθηκαν από την Flag of Greece για τη μόνιμη συλλογής της.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Flag of Greece 360° Virtual Tour