Δήλωση Aποστολής

Αποστολή του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος είναι να λειτουργήσει ως φάρος εκπαίδευσης στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας υπεύθυνους πολίτες του κόσμου και μελλοντικούς ηγέτες, με βάση την ελληνική πνευματική κληρονομιά και τις φιλελεύθερες αξίες της Αμερικής και της Ευρώπης. Στοχεύουμε στην ουσιαστική παιδεία, παρέχοντας σε κάθε άτομο την ευκαιρία να αξιοποιήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και να πραγματώσει τα προσωπικά του οράματα.

Φιλοδοξούμε επίσης να καλλιεργήσουμε σε κάθε μαθητή τις έννοιες του αυτοσεβασμού και του σεβασμού των άλλων, να αναπτύξουμε το αίσθημα του καθήκοντος προς την κοινωνία και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ύψιστων ηθικών αρχών. Επιδίωξή μας είναι οι απόφοιτοι του Κολλεγίου, μέσω της ακαδημαϊκής αριστείας και της κριτικής σκέψης, να διακρίνονται από δημιουργικότητα, διάθεση συνεργασίας και διερευνητικό πνεύμα.

Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

 

Το Κολλέγιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1925 από φωτισμένους Έλληνες με πρωτεργάτες τον Εμμανουήλ Μπενάκη και τον Στέφανο Δέλτα και με τη συνδρομή επιφανών Αμερικανών φιλελλήνων, όπως ο Edward Capps, ο Bert Hodge Hill, ο Charles Howland κ.ά. Το Κολλέγιο ανήκει στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα», είναι ελληνικό ιδιωτικό σχολείο, ο ιδρυτικός νόμος του οποίου το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ελληνικά σχολεία.

Υπεύθυνος Διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών είναι ο President, ο οποίος επιλέγεται και ελέγχεται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Board of Directors) του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Αθήνα και από το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Κολλεγίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη (Board of Trustees of Athens College in Greece). Τα μέλη των δύο Συμβουλίων είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι του Κολλεγίου.


Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, κάτω από τη συλλογική ονομασία «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ», ανήκουν το Κολλέγιο Αθηνών (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο), το Κολλέγιο Ψυχικού (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο-IB DP) και το Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς», καθώς επίσης τα Ειδικά Προγράμματα (Ωδείο, Κέντρο Ξένων Γλωσσών, Θερινά Προγράμματα, Αθλητικά) και τα Προγράμματα Ενηλίκων.

Ανακαλύψτε περισσότερα