Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων Teachers Training Teachers

Οκτ 29, 2021

Το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα διαδικτυακά σεμινάρια της σειράς Teachers Training Teachers για εφέτος με τίτλο «Προσωπικότητα, νοημοσύνη και πολιτισμικό περιβάλλον» και «Η χρήση των βίντεο BrainPOP μέσα στην τάξη». 

Τα μαθήματα Teachers Training Teachers, υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του Κολλεγίου. Είναι ολιγόωρα, με πρακτικό χαρακτήρα και άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κολλεγίου Αθηνών (σε εθελοντική βάση), καθώς και σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που δεν εργάζονται στο Κολλέγιο. Ευπρόσδεκτοι είναι και ενδιαφερόμενοι γονείς του Σχολείου.

Η σειρά μαθημάτων Teachers Training Teachers προσφέρεται δωρεάν και προσελκύει εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Οι εισηγητές προσφέρουν την αποζημίωσή τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

Τα ακόλουθα μαθήματα παρακολούθησαν συνολικά 133 εκπαιδευτικοί και γονείς:

«Προσωπικότητα, νοημοσύνη και πολιτισμικό περιβάλλον»

Η Πόπη Βλοντάκη, PhD, Καθηγήτρια Αγγλικών, συζήτησε με εκπαιδευτικούς και γονείς την αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στην προσωπικότητα και τη νοημοσύνη σε συνάρτηση με το πολιτισμικό περιβάλλον και τις αξίες του. Στο σεμινάριο παρουσιάσθηκαν ερευνητικά δεδομένα και παραδείγματα για τη διαχείριση θεμάτων της καθημερινής ζωής στο σχολείο, όπως ο ανταγωνισμός, η συνεργασία, η στρατηγική προσέγγισης του στόχου, ο τρόπος αντίδρασης στη δυσκολία, η σχολική αποτυχία, η κοινωνική απόρριψη και επισημάνθηκε η σημασία των αντιλήψεων των δασκάλων και των γονέων για τη δυναμική ή στατική φύση της νοημοσύνης και της προσωπικότητας στην εξέλιξη των παιδιών.

«Η χρήση των βίντεο του BrainPOP μέσα στην τάξη»

Ο Θανάσης Σούφλας, MEd, Καθηγητής Γαλλικών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, ξενάγησε τους συμμετέχοντες στην ομάδα εκπαιδευτικών ιστοτόπων BrainPOP και μοιράσθηκε μαζί τους εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για δημιουργική και αποτελεσματική χρήση ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, κουίζ και άλλου ψηφιακού υλικού στην τάξη. Συζητήθηκαν στρατηγικές για την ομαλή ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Δείτε παρακάτω τα προσεχή μαθήματα της σειράς Teachers Training Teachers:

 https://www.athenscollege.edu.gr/the-experience/educate-the-educators/registrations

 

 

Επιστροφή