Έναρξη επικοινωνίας Γονέων-Εκπαιδευτικών 2021-2022 ΛΚΑ

Οκτ 6, 2021

Ψυχικό, 6 Οκτωβρίου 2021 

 

Αγαπητοί γονείς, 

 

Η τηλεφωνική επικοινωνία των γονέων με τους/τις εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, και οι εβδομαδιαίες συναντήσεις των γονέων με τους/τις  εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας MS Teams την  Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα συνημμένα προγράμματα με τις διαθεσιμότητες των καθηγητών/τριών ανά ημέρα και ώρα. 

 

Από την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, ώρα 08.00, μπορείτε να εισέρχεσθε στην εφαρμογή So Simple για τον καθορισμό των διαδικτυακών συναντήσεών σας με τους/τις  εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας τις οδηγίες για την είσοδό σας στην εφαρμογή SoSimple που επισυνάπτονται.  

 

Για να ορίσετε διαδικτυακή συνάντηση με τους/τις εκπαιδευτικούς του παιδιού σας ακολουθείτε την εξής διαδικασία: 

 

 • Εισέρχεστε στο SoSimple με τον προσωπικό κωδικό σας από την κεντρική σελίδα του Σχολείου, πατώντας στο εικονίδιο Γονείς
 • Επιλέγετε το εικονίδιο Ραντεβού γονέων, ώστε να ορίσετε το ραντεβού με τον/την εκπαιδευτικό με τον/την οποίο/α θέλετε να επικοινωνήσετε. Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι έχετε το δικαίωμα μίας ηλεκτρονικής κράτησης – επικοινωνίας ανά καθηγητή/τρια τον μήνα.  
 • Την ημέρα που έχει καθοριστεί το ραντεβού, εισέρχεστε στην πλατφόρμα της εφαρμογής MS Teams (την οποία θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας), χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη (username) προσθέτοντας το επίθημα @athenscollege.edu.gr (Για παράδειγμα: Username: pfgjk@athenscollege.edu.gr). Στη συνέχεια εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε για το SoSimple. 
 • Οι εκπαιδευτικοί, την ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού, θα σας καλούν, ώστε να ξεκινήσει η συνομιλία. 

  Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα σας καλούν χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία με τα οποία ορίσατε το ραντεβού. Για παράδειγμα, αν το ραντεβού έχει οριστεί από τη μητέρα του μαθητή/μαθήτριας, ο/η εκπαιδευτικός θα καλέσει τη μητέρα του μαθητή/μαθήτριας.  

   Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο MS Teams παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το [email protected] athenscollege.edu.gr. 

Τέλος,  θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

 

 1. Η διάρκεια κάθε συνάντησης γονέων-εκπαιδευτικών ορίζεται στα πέντε λεπτά. 
 2. Μπορείτε να ορίσετε συναντήσεις για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. 
 3. Τριάντα ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μπορείτε να ορίσετε νέα συνάντηση.  
 4. Μπορείτε να προγραμματίσετε έως και τέσσερις συναντήσεις με τον ίδιο εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 
 5. Έχετε τη δυνατότητα να  ορίσετε συνάντηση  με  τον/την εκπαιδευτικό  που  επιθυμείτε το αργότερο έως τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας από αυτήν που δέχεται ο/η εκπαιδευτικός σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς και να ακυρώσετε προγραμματισμένη συνάντηση το αργότερο εικοσιτέσσερις ώρες πριν. Στην περίπτωση αυτή, δεν υπολογίζεται η συγκεκριμένη συνάντηση στο επιτρεπόμενο όριο των τεσσάρων συναντήσεων. 

 

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. 

 

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος 

Συντονιστής Κολλεγίου Αθηνών & 

Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών 

Επιστροφή