Λίγα λόγια για τη Μαίρη Κατράντζου ’00

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 2000. Το 2003 ξεκίνησε τις σπουδές της σε Αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design στο Providence των Ηνωμένων Πολιτειών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College του Λονδίνου απ’ όπου απέκτησε πτυχία στη μόδα και τον σχεδιασμό υφασμάτων (BA in Textile Design και MA in Fashion). Το 2008 συμμετείχε στην επίδειξη μόδας των αποφοίτων του Saint Martins και κατέπληξε τη βιομηχανία μόδας με τις γνωστές ψηφιακές στάμπες της. Την ίδια χρονιά, παρουσίασε τη συλλογή της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Οι εκτυπώσεις στα ρούχα, εμπνευσμένες από γεωμετρικά σχήματα, μπουκάλια, κοσμήματα και θέματα από την ελληνική μυθολογία, την καθιέρωσαν ως Βασίλισσα των Prints και άλλαξαν την εικόνα της μόδας του 21ου αιώνα. Τα ρούχα της έχουν φορέσει διάσημες προσωπικότητες όπως οι Michelle Obama, Naomi Campbell, Jane Fonda, Cate Blanchett και Beyoncé.

Έχει λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ άλλων, το Swiss Textiles Award το 2010, το British Fashion Award for Emerging Talent το 2011, το British Fashion Award for New Establishment Designer το 2015 καθώς και το Vogue Designer Fashion Fund επίσης το 2015.

Έχει συνεργασθεί με διεθνείς οίκους και αλυσίδες και τα ρούχα της πωλούνται σε εκατοντάδες καταστήματα ανά τον κόσμο. Έχει επίσης σχεδιάσει κοστούμια για μπαλέτα όπως την Όπερα της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και την Εθνική Λυρική Σκηνή και οι συλλογές της έχουν εκτεθεί, μεταξύ άλλων, στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, το Victoria and Albert Museum του Λονδίνου αλλά και την έκθεση του Lord Rothschild.

Τον Οκτώβριο του 2019 πραγματοποίησε μια μοναδική επίδειξη μόδας στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο για τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Η Μαίρη Κατράντζου ’00 στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας σε μια αποκλειστική συνέντευξη μιλά για τα διδάγματα που πήρε από το Κολλέγιο και συμβουλεύει τους μαθητές μας να εμπιστεύονται τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους.

Ομιλία της Μαίρης Κατράντζου στο Κολλέγιο

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, η Μαίρη Κατράντζου ’00 πραγματοποίησε ομιλία κατά την Τελετή Εγκατάστασης του νέου Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητή κ. Κώστα Συνολάκη ’75. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, μίλησε για τα διδάγματα που πήρε από το Κολλέγιο που τη βοήθησαν να φθάσει εδώ που είναι σήμερα.