Ενίσχυση του Μ.Κ.Ο. "Prolepsis", από τη Μαθητική Κοινότητα και το Σύλλογο Γονέων  Δ.Κ.Ψ.

Ενίσχυση του Μ.Κ.Ο. "Prolepsis", από τη Μαθητική Κοινότητα και το Σύλλογο Γονέων Δ.Κ.Ψ.

Δεκ 11, 2019

Ο Σύλλογος Γονέων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού, ενίσχυσαν υπό τη μορφή γευμάτων, τον Μη Κερδοσκοπικό Επιστημονικό Οργανισμό «Prolepsis», για το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του θεσμού «Λιτό Γεύμα», που πραγματοποιείται στο Σχολείο μας,  εξοικονομήθηκαν και προσφέρθηκαν 1.855 γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε Δημόσια σχολεία του νομού Αττικής.

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής «ΔΙΑΤΡΟΦΗ»,  υλοποιείται για όγδοη συνεχή σχολική χρονιά από το Ινστιτούτο «Prolepsis», με μέγα δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», έχοντας διαθέσει από το 2012, περισσότερα από 15 εκατομμύρια γεύματα σε 650 περίπου σχολεία και 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση σχολείων που βρίσκονται σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά περιοχές της χώρας και η συμβολή του στην καταπολέμηση της πείνας, της επισιτιστικής ανασφάλειας και της παχυσαρκίας. 

Το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», προσφέρει δωρεάν, σε καθημερινή βάση, σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, ένα αρτοσκεύασμα ή σάντουιτς, ένα έως δύο φρέσκα φρούτα εποχής και 4 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα, γιαούρτι ή γιαούρτι με μέλι.

 

Τέλος η έννοια και η φιλοσοφία του θεσμού «Λιτό Γεύμα»,  που πραγματοποιείται στο Σχολείο, συνδέεται άμεσα με τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Επιστροφή