Βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Δεκ 19, 2018
Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών βραβεύθηκε το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Γωνιές».

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών βραβεύθηκε το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Γωνιές». Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, παρουσία μαθητών που συμμετέχουν στον Όμιλο Περιβάλλοντος, των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους κ.κ. Μ. Γιαννακοπούλου, Γ. Τζουβίστας, Χ. Λαγού και του Υποδιευθυντή του Ανωτέρου Τμήματος κ. Π. Αντωνίου. Οι μαθητές παρουσίασαν ένα video με τις δράσεις τους από την περυσινή χρονιά κατά την οποία διαμόρφωσαν την δική τους «πράσινη γωνιά» εντός του κήπου του Σχολείου και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια.

 

Το Πρόγραμμα «Πράσινες Γωνιές» απευθύνεται σε παιδιά και νέους που επιθυμούν να προστατεύσουν τα μικρά καταφύγια ζωής στη γειτονιά τους ή το σχολείο τους. Σκοπός του είναι η ανάδειξη των «πράσινων γωνιών» μέσα από την παρατήρηση των φυτών και των ζώων που ζουν σε αυτές και του ρόλου τους στα οικοσυστήματα. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού επιστημονικού υλικού, καθώς και με μια σειρά από προτεινόμενες δραστηριότητες, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες που υλοποιούν το Πρόγραμμα υιοθετούν, εξερευνούν και προστατεύουν την «πράσινη γωνιά» τους.

Επιστροφή