ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Σεπ 11, 2020
Ψυχικό, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς,

Ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2020 - 2021 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τηρούμε με τον αυστηρότερο τρόπο όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν οριστεί από την Πολιτεία προκειμένου και αυτή η σχολική χρονιά να διεξαχθεί μέσα σε συνθήκες ασφάλειας για όλη τη σχολική κοινότητα. Θα θέλαμε επιπλέον να σας ενημερώσουμε ότι:

Η Τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:15 στο Θέατρο Χωρέμη χωρίς την παρουσία μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι θα την παρακολουθήσουν με τους διδάσκοντες σε ζωντανή αναμετάδοση από τις αίθουσες διδασκαλίας. Λόγω των οδηγιών της Πολιτείας προς αποφυγή συνωστισμού η παρουσία σας στη φετινή Τελετή Αγιασμού δεν είναι εφικτή αλλά θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://cms.athenscollege.edu.gr/ .

Από τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 το κυλικείο και οι αυτόματοι πωλητές θα λειτουργήσουν κανονικά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ΥΠΑΙΘ και θα υπάρχει ένα επιπλέον σημείο πώλησης εδωδίμων στο άγαλμα Daviς, στο προαύλιο του Μπενακείου. Σε κάθε σημείο πώλησης θα υπάρχουν ειδικές διαδρομές με ειδική σήμανση, τις οποίες θα ακολουθούν οι μαθητές για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Στα διαλείμματα οι μαθητές θα ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές ανάλογα με τον όροφο στον οποίο βρίσκονται και θα εξέρχονται από το Μπενάκειο από διαφορετικές πύλες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την έξοδό τους. Επίσης, έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένοι χώροι προαυλισμού, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στους μαθητές την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ.Φ1/119410/ΓΔ4/10-8-2020 του Υ.ΠΑΙ.Θ. η προθεσμία υποβολής τηςΥπεύθυνης Δήλωσης απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών εκτείνεται έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Συνημμένη στην παρούσα επιστολή θα βρείτε λεπτομερή ανακοίνωση/επιστολή, καθώς και την Δήλωση Ενδιαφέροντος για τα απογευματινά μαθήματα S.A.T. που προσφέρονται για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Ευχόμαστε σε όλους μια χρονιά δημιουργική με υγεία και με ασφάλεια.


Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος
Διευθυντής Ιδιωτικού-Ισοτίμου Λυκείου
Κολλέγιο Αθηνών
Επιστροφή