Επίσκεψη μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού  στην Πρεσβεία της Αυστραλίας

Επίσκεψη μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Πρεσβεία της Αυστραλίας

Οκτ 15, 2018
Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Μελβούρνη-Αθήνα: Μία διαδρομή

Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Μελβούρνη-Αθήνα: Μία διαδρομή φιλίας» επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Αυστραλίας, όπου συνάντησαν τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Αndrea Biggi. Ο κ. Biggi μίλησε στους μαθητές για ζητήματα ιστορίας, οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής της χώρας του. Αναφέρθηκε επίσης στο εκπαιδευτικό σύστημα και τα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας, ενώ ακολούθησε ένας πολύ ενδιαφέρων διάλογος ανάμεσα στους μαθητές και τον Αναπληρωτή Πρέσβη για θέματα που σχετίζονται με τη ζωή και τον πολιτισμό της χώρας.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η Διευθύντρια του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Αν. Παπακωστοπούλου, ο υπεύθυνος του Ομίλου κ. Ν. Τζανακάκης και η Head of Year 1 του Προγράμματος International Baccalaureate κ. Ελ. Τζάρου.

Το Πρόγραμμα «Μελβούρνη-Αθήνα: Μία διαδρομή φιλίας», που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2016  η κ. Μ. Φ. Τριδήμα, εκπαιδευτικός του Κολλεγίου Ψυχικού, φέρνει σε επαφή το Σχολείο μας με τον ελληνισμό της Αυστραλίας. Μαθητές της Α΄ Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού γίνονται μέντορες μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου οι οποίοι ζουν στη Μελβούρνη, φοιτούν σε σχολείο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και έχουν τα ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Το πρόγραμμα έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους ομογενείς τρίτης γενιάς που ζουν στη Μελβούρνη και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του Σχολείου μας. 

Επιστροφή