6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Μαρ 20, 2018
Το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού συμμετείχε στις εργασίες του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στην Κωνσταντινούπολη.

Το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού συμμετείχε στις εργασίες του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στην Κωνσταντινούπολη. Θέμα του συνεδρίου το οποίο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γ. Θεοτοκάς».

 

Στην κοινή αποστολή μετείχαν από το Κολλέγιο Αθηνών ο Συνδιευθυντής και Διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Διονύσιος Τσελέντης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κ. Αμαλία Τσιτσά, οι εκπαιδευτικοί κ. Γ. Καραμπάτης και πατήρ  Χ. Συμεωνίδης και από το Κολλέγιο Ψυχικού οι εκπαιδευτικοί κ. Ε. Δημητρίου, και κ. Ι. Τσιλιγιάννη.

Το Κολλέγιο Αθηνών, που εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές Αισώπου Νεφέλη Α1, Ζορμπά Χριστίνα-Ευγενία B2, Κακλαμάνη Πέτρο Α3, Κουλούρη Σταμάτιο Γ1, Σαμέλλα Φιλίππα Α7, Σπανού Αικατερίνη Α8 υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γ. Καραμπάτη και πατέρα Χ. Συμεωνίδη, παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Ο Γιώργος Θεοτοκάς και το διαχρονικό πρόταγμα για μια φιλελεύθερη ελληνική κοινωνία».

Το θέμα της εισήγησης του Κολλεγίου Ψυχικού, που εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές Κωνσταντίνα Ατζινά ΙΒ1, Βασιλική Εφραίμογλου ΙΒ1, Ιωάννη Καραμητσάνη Β2, Ελένη Κούφαλη Β2, Μαρία-Τερέζα Μπουντιούκου ΙΒ1 υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ε. Δημητρίου, και Ι. Τσιλιγιάννη, ήταν «Γιατί μας αφορά το Ελεύθερο Πνεύμα του Θεοτοκά: η ατομική ευθύνη του πολίτη ως προϋπόθεση της ελευθερίας».

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου η αποστολή των δύο σχολείων έγινε δεκτή και έλαβε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσσης κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Επιστροφή