Τα Nέα μας

Πρόκριση Μαθητριών Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό EU-Conexus

Απρ 25, 2023

Η ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού πήρε μέρος στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "3rdedition of International EU-CONEXUS School Contest  - Think Smart, Create Green" που διεξήχθη την Τετάρτη, 5 Απριλίου  2023 και προκρίθηκε στον Διεθνή Τελικό, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023.

Η ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού απαρτίζεται από τις εξής μαθήτριες του Περιβαλλοντικού Ομίλου: Ελένη Μαρινάκη, Μόνικα Μπεράχα, Αργυρώ Τσιλίκα, και Φαιναρέτη Χασάπη. Με την καθοδήγηση της επιβλέπουσας καθηγήτριας κας Αγγελικής Ζούπα,  οι μαθήτριες δημιούργησαν ένα έξυπνο και βιώσιμο λιμάνι το οποίο θα παράγει πράσινο καύσιμο υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα ενσωματώνει παράλληλα έξυπνες τεχνολογίες δημιουργώντας ευρύτερη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα στην περιοχή.

Τον διαγωνισμό οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης EU-CONEXUS και καλεί τους μαθητές να μετατρέψουν μια υφιστάμενη περιοχή σε έξυπνη και βιώσιμη. 

Ως νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, στη φετινή εκδήλωση έχει προσκληθεί επίσημα η ομάδα του 2022 του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού προκειμένου να μοιραστεί τις εμπειρίες της με τις άλλες συμμετέχουσες ομάδες και με τη συμμετοχή της να εμπνεύσει άλλους μαθητές.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριές μας για τη διάκρισή τους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού! 

 

Επιστροφή