Τα Nέα μας

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Στροφάδες: ένας άγνωστος θησαυρός στη μέση του πουθενά» στο Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Στροφάδες: ένας άγνωστος θησαυρός στη μέση του πουθενά» στο Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού

Μαρ 20, 2023

Οι μαθητές της β’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στροφάδες: ένας άγνωστος θησαυρός στη μέση του πουθενά» με κεντρικό θέμα το μικρό σύμπλεγμα νησιών του Ιονίου Πελάγους, τις Στροφάδες: Σταμφάνη και Άρπυια. Απώτερος σκοπός του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κόσμου των Στροφάδων. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδέεται με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Γεωγραφίας και επιδιώκει μία σειρά μαθησιακών στόχων. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις Στροφάδες, να κατανοήσουν τη συμβολή πολλών ανθρώπων με διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο για τη μελέτη ενός τόπου, αλλά και την ιστορία ως ανθρώπινο βίωμα. Επίσης, με αφετηρία την περίπτωση των Στροφάδων, είχαν τη δυνατότητα να αναλογιστούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος. 

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσω της Museotek, μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας και διαδικτυακής εφαρμογής, που συνδέει παρόχους μουσειακών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σχολεία.

Επιστροφή