Τα Nέα μας

Διάκριση του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού σε Διαγωνισμό του Junior Achievement Greece

Απρ 21, 2021

Οι μαθητές του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον διαδικτυακό διαγωνισμό Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 του Junior Achievement Greece με την εικονική επιχείρηση Pet-Link. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστοσελίδα που «επιλέγει» για τον κάθε φιλόζωο τον ιδανικό κατοικίδιο «σύντροφο» και προτείνει εναλλακτικές μορφές υιοθεσίας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Απριλίου με τη συμμετοχή 55 μαθητικών «Start Up» από Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία όλης της Ελλάδας.

Στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού συμμετέχουν εφέτος 35 μαθητές με καθηγητές - συμβούλους τους κ.κ. Θάνο Καραμήτσα, Ελένη Μαρκοπούλου και Παναγιώτη Στατήρη. 

Οι μαθητές δημιούργησαν μια πλατφόρμα που αποτελεί την πρώτη ολιστική λύση για όλη την αλυσίδα υιοθεσίας ζώου (φιλόζωους - ζώα - φιλοζωικές οργανώσεις - εταιρείες- κτηνιάτρους - προϊόντα). Με τη βοήθεια ειδικών του χώρου, δημιούργησαν αρχικά ένα πρωτοποριακό, αμφίδρομο και εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο το οποίο συμπληρώνει οποιοσδήποτε επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο. Ένα αντίστοιχο ερωτηματολόγιο συμπληρώνουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις αναφορικά με τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά των ζώων που φιλοξενούν προς υιοθεσία.

Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα Pet-Link κωδικοποιεί τις απαντήσεις και διαμορφώνει ένα ψηφιακό επεξεργάσιμο προφίλ τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων προς υιοθεσία, τις διασταυρώνει και προτείνει εκείνα τα ζώα που έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό συνάφειας με τον φιλόζωο.

Η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εικονικών υιοθετήσεων ζώων αλλά και τη δυνατότητα εγγραφής των κατοικιδίων στην πρώτη τράπεζα αίματος για σκύλους.

Τέλος, το e-shop της ιστοσελίδας παρέχει τα κατάλληλα προϊόντα για τον κάθε σκύλο.

Μπορείτε να δείτε την πλατφόρμα που δημιούργησαν οι μαθητές μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Pet-Link – Υιοθεσία σκύλου

Επιστροφή