Τα Nέα μας

Ψηφιακή έκθεση "Stay at Home and Re-Create a Masterpiece" μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου

Ψηφιακή έκθεση "Stay at Home and Re-Create a Masterpiece" μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου

Μαϊ 18, 2020

Η μελέτη της ιστορίας της τέχνης μας δείχνει ότι πολλοί καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από γνωστά εικαστικά έργα παλαιότερων εποχών για να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο με μια σύγχρονη ματιά. Όπως συμβαίνει με τους μουσικούς, οι εικαστικοί ερμηνεύουν εκ νέου και αναδημιουργούν αριστουργήματα, εκφράζοντας τις ιδέες τους και το δικό τους ξεχωριστό στυλ.

Κατά το διάστημα που το Σχολείο παρέμεινε κλειστό λόγω του COVID-19, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να «Μείνουν στο Σπίτι και να Ανα-δημιουργήσουν ένα Αριστούργημα». Κλήθηκαν να κάνουν μια εικονική περιήγηση σε ένα μεγάλο μουσείο ή μια γκαλερί τέχνης, να εμπνευστούν από κάποιο έργο της επιλογής τους και να το μετασχηματίσουν εικαστικά για να εκφράσουν τις ιδέες τους. Αφέθηκαν ελεύθεροι να επιλέξουν το μέσο, το μέγεθος και την τεχνική που επιθυμούν για τα έργα τους.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές των Καλλιτεχνικών Τμημάτων Γυμνασίων και Λυκείων Κολλεγίου Ψυχικού και Αθηνών Μαγδαληνή Βασίλα, Δημήτρη Μιχάλαρο, Λία Πέτρου, Κωνσταντίνο Παπαμαργαρίτη και Δανιήλ Σπυρόπουλο για την συνεργασία τους με τους μαθητές και την συγκέντρωση του υλικού. 

Επιστροφή